Over ons

Deze voormalige theesalon, een "Art Nouveau"-setting uit 1935, werd in 1958 het restaurant La Pergola tijdens de Universal Expo in Brussel. Op een boogscheut van Brussels Expo (afzetpunt voor veel bedrijven), het Atomium en het Koninklijk Paleis, is restaurant La Pergola een bekend merk in het noorden van Brussel. Op het menu van de chef staan ​​grote klassiekers en brasseriegerechten, om van te genieten in een typisch Art Deco interieur.

Ons concept

In de keuken Belgische specialiteiten, fijne Franse keuken rond vis en vlees, enkele pastagerechten, doordachte salades.

Ook seizoenssuggesties en mosselen verrijken de menukaart.

Tussen de middag een snelle lunch en elke zondag een onbeperkte brunch van 11.30 tot 16.00 uur.

Sinds 2002 brengt het decor een eerbetoon aan de gloriedagen van de Belgische architectuur: de Art Nouveau-stijl is terug te vinden in de handgemaakte glas-in-loodramen, de mozaïektegels, de overvloed aan houtwerk, de koperen hoedenstangen, de keramische illustraties. , …

De massief houten bar, bedekt met een enkel stuk tin in de vorm van een "S", is de omweg waard.

Geniet op een zonnige dag van het aangename terras.

Ons verhaal

Restaurant La Pergola werd in 1935 opgericht in Brussel, vlakbij Heizel.

Het was oorspronkelijk een theesalon dat al snel uitgroeide tot een gerenommeerd restaurant in de regio.

In de loop der jaren is La Pergola een ontmoetingsplaats geworden voor mensen uit alle lagen van de bevolking, van politieke figuren tot lokale beroemdheden tot families en vrienden.

Het restaurant is ook getuige geweest van vele historische gebeurtenissen, waaronder de Tweede Wereldoorlog en de bouw van het Atomium.

In de jaren 50 werd La Pergola een referentieplaats voor professionele en privé-evenementen. Veel bedrijven hebben het restaurant uitgekozen om zakelijke maaltijden en prestigieuze evenementen te organiseren.

La Pergola heeft in de loop der jaren verschillende eigenaren gekend en is uitgegroeid tot een instituut van de Brusselse gastronomie. In 1983 werd het restaurant overgenomen door de familie Verbruggen, die de inrichting moderniseerde met behoud van de charme en sfeer van het etablissement.

In de jaren 90 werd La Pergola gerenoveerd om het een meer eigentijdse uitstraling te geven met behoud van zijn tijdloze stijl. Veel kunstenaars hebben hun werk tentoongesteld in de eetzalen van het restaurant, waardoor het imago van een culturele en vriendelijke plek wordt versterkt.

In de jaren 2000 bleef La Pergola een referentiepunt voor de Belgische en internationale gastronomie, met speciale evenementen zoals thema-avonden en wijnproeverijen. Het restaurant nam ook deel aan verschillende culinaire evenementen, won prijzen en versterkte zo zijn reputatie als mekka voor de Brusselse gastronomie.

Vandaag de dag blijft La Pergola kwaliteitsvoedsel serveren in een elegante en historische setting. Met zijn terras met een prachtig uitzicht en zijn warme interieur is het de ideale plek om te genieten van een verfijnde keuken en een leuke tijd door te brengen met vrienden of familie.

Virtueel bezoek